Az alap rizs és borsó. A növényi eredetű élelmiszerek, ellentétben az állati eredetű élelmiszerekkel, nem teljes értékű fehérjeforrások, azaz nem tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Szerencsére azonban ún. komplementálással (különböző növényi eredetű fehérjeforrások kombinálásával) teljes értékű fehérjékhez juthatunk.
Ez a helyzet a Vegan Protein esetében is. Két, egymást tökéletesen kiegészítő fehérjeforrás párosításával: a lizinben szegény, de kéntartalmú aminosavakban (pl. cisztein és metionin) gazdag rizsfehérje mellé a kevesebb kéntartalmú aminosavat tartalmazó, de lizinben gazdag borsófehérje került. Ezt a kiváló alapot pedig további extra elemekkel, 3 féle szuperélelmiszerrel egészítették ki.
A quinoa lisztet az ősi inkák a gabonák anyjaként tisztelték, pedig ez egy úgynevezett hamis gabona. A valódi gabonához képest alacsonyabb a szénhidráttartalma, de magasabb (16%) a fehérjetartalma. Emellett kiváló ásványi anyagforrás, káliumot, kalciumot, magnéziumot, sőt vasat is tartalmaz.
Acai bogyó por. Az Amazonas esőerdeiben őshonos acai bogyók jelentősek vezető ORAC-értékük miatt (ez egy nemzetközi szabvány, amely az élelmiszerekben lévő antioxidánsok felszívódási kapacitását határozza meg).
Goji bogyó por. A goji bogyókat, amelyeket farkasbogyónak is neveznek, Kínában már sok ezer éve fogyasztják afrodiziákumként. A savanykás, élénkpiros gyümölcs, amely a cseresznye és a szeder ízének keverékére hasonlít, 8 esszenciális aminosavat és nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz.
1 adag tartalmaz:
- 106 kcal
- 19 g fehérje
- 1 390 mg L-glutamin
- 650 g L-arginin
Előnyök:
Növényi alapú alternatívája a tej alapú fehérjének 2. Laktóz- és gluténérzékenyek számára. 3. A reformkonyha kedvelőinek (kiváló sűrítőanyag) 4. Cukor- és laktózmentes 5. Tartósítószerek nélkül 6. Színezékektől mentes 7. GMO-mentes 8. Aszpartámmentes 9. 3 féle szuperélelmiszerrel
Adagolás
Keverjen össze 1 adagot (25 g = 3 lapos evőkanál) 250 ml vízzel, és közvetlenül edzés után vegye be. Pihenőnapokon délután vegye be. Az elkészítéshez shaker alkalmas.
Táplálkozási táblázat
Egy adag mérete: | 25 g | |
---|---|---|
Adagok száma csomagonként: (500 g) | 20 | |
Adagok száma csomagonként: (2000 g) | 80 | |
Értékek: | 100 g-ban | 25 g-ban |
Energiaérték | 1 797 kJ/425 kcal | 449 kJ/106 kcal |
Zsír | 7,8 g | 2 g |
ebből telített zsírsavak | 2 g | 0,5 g |
Szénhidrátok | 13 g | 3,3 g |
ebből cukrok | < 0,5 g | < 0,5 g |
rost | 3,2 g | 0,8 g |
Fehérje | 74 g | 19 g |
Só | 2,2 g | 0,55 g |
L-glutamin | - | 1 390 mg |
L-arginin | - | 650 mg |
Összetevők
Csokoládé+fahéj íz: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, zsírszegény kakaópor, L-glutamin, ízfokozó (glicin és nátriumsója), L-arginin, emulgeálószer: lecitin (szója), fahéj, sűrítőanyagok (karragén, cellulóz gumi), quinoa liszt 1,6 %, aromák, goji gyümölcspor 1,1 %, acai gyümölcspor 0,6 %, só, édesítőszer (szukralóz).
Vaníliás torta íz: borsófehérje-izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, aromák, ízfokozó (glicin és nátriumsója), L-arginin, emulgeálószer: lecitin (szója), quinoa liszt 1,6 %, sűrítőanyagok (karragén, cellulóz gumi), goji gyümölcspor 1,1 %, acai gyümölcspor 0,6 %, só, fahéj, édesítőszer (szukralóz).
Erdei gyümölcs íz: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, aromák, ízfokozó (glicin és nátriumsója), sűrítőanyagok (karragén, cellulózgumi), L-arginin, emulgeálószer: (szója), quinoa liszt 1,6%, goji gyümölcspor 1,1%, sav (citromsav), acai gyümölcspor 0,6%, só, édesítőszer (szukralóz).
Banán íz: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, ízfokozó (glicin és nátriumsója), L-arginin, aromák, emulgeálószer: lecitinek ( szója ), quinoa liszt 6%, sűrítőanyagok (karragén, cellulóz gumi), goji gyümölcspor 1,1%, acai gyümölcspor 0,6%, só, sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz).
Mogyoró íz: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, zsírszegény kakaópor, ízfokozó (glicin és nátriumsója), L-arginin, emulgeálószer: lecitin (szója), quinoa liszt 1,6%, sűrítőanyagok (karragén, cellulóz gumi), aromák, goji bogyópor 1,1%, acai bogyópor 0,6%, só, édesítőszer (szukralóz).
Kávé íz: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, ízfokozó (glicin és nátriumsója), instant kávé 3,6%, L-arginin, emulgeálószer: lecitin (szója), quinoa liszt 1,6%, sűrítőanyagok (karragén, cellulóz gumi), aromák, goji bogyó por 1,1%, acai bogyó por 0,6%, só, koffein, édesítőszer (szukralóz).
Allergiával kapcsolatos információk
Olyan üzemben gyártották, ahol tejet, tojást, glutént, szóját, kagylót, kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket dolgoznak fel.
Gyártó
Biotech USA Kft. 1033 Budapest, Kiscsikós köz 11, 1033 Budapest, Magyarország.
Írjon véleményt a termékről