A szarvasmarha-aminosavak egyszerű szerves vegyületek, amelyek a fehérjék alapvető építőköveit alkotják. Szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek. A marhahús gazdag fehérjeforrás, amely számos különböző aminosavat tartalmaz, amelyek közül néhány esszenciális, ami azt jelenti, hogy táplálékból kell őket beszereznünk, mert a szervezetünk nem képes saját maga előállítani őket. Ezek közé tartozik a leucin, izoleucin, valin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán és hisztidin. Ezek az aminosavak nélkülözhetetlenek a növekedéshez, a szövetek helyreállításához, az izomépítéshez és sok más fontos folyamathoz a szervezetben. A marhahús nem esszenciális aminosavakban is gazdag, amelyeket a szervezet képes saját maga szintetizálni. Fontos, hogy a marhahúst beillesszük a kiegyensúlyozott étrendbe, hogy az összes esszenciális aminosav szükségletét fedezzük.